Visites guiades

Tanquem per obres de rehabilitació des de l’1 de juliol de 2018 al primer trimestre del 2019. Més informació…

Et presentem un recorregut pel passat i el present de la Torre de les Aigües del Besòs, un dels únics elements que han sobreviscut del patrimoni industrial al litoral de Barcelona, al barri del Poblenou. 

Des del somni de la seva construcció, passant pel somni de l’oblit i els usos industrials, arriba ara el somni de la seva recuperació.

Amb més de 60 metres d’alçària, és el testimoni d’un gran projecte empresarial per proveir d’aigua de boca la ciutat de Barcelona, que va impulsar la Compañía General Anónima de Aguas de Barcelona, Ladera Derecha del Besós.

Pel caràcter emblemàtic de l’espai i per la seva estructura arquitectònica, les visites a la Torre s’han de realitzar amb un guia, que ens trasllada a la Barcelona de 1880, al passat industrial de Barcelona i del Poblenou.

Accessibilitat

El recorregut per la Torre no està adaptat per a les persones amb discapacitat física. Les característiques constructives dificulten la seva adaptació. La Torre disposa de serveis adaptats a la Casa de les Vàlvules.

Punt d’informació

La Torre disposa d’un punt d’informació per als visitants a l’accés de la Casa de les Vàlvules. En ell es distribueix gratuïtament informació sobre les visites guiades.

Horari de visita

Visites normals

Dissabtes i diumenges, visites a les 11:15h i a les 12:30h.

Tancat: dilluns a divendres, 6 de gener de 2018, 23, 24 i 30 de juny de 2018.

Tanquem per obres de rehabilitació des de l’1 de juliol de 2018 al primer trimestre del 2019. Més informació…

Les visites són visites acompanyades per un dels nostres guies. Són en català. Les visites en castellà es fan els diumenges a les 11:15h.

Les visites es fan en grups de com a màxim 15 persones. Els menors de 12 anys han d’anar acompanyat d’un adult.

Visites especials

La realització de la visita nocturna es condiciona a un mínim de 8 persones.

Preus

El preu de l’entrada inclou la visita acompanyada per un dels nostres guies. Preu promocional (matins dels caps de setmana):

 • Entrada individual: 5 €.
 • Entrada reduïda per a jubilats, aturats, joves d’entre 12 i 18, i carnet de biblioteques (cal acreditar la condició que dóna accés al descompte): 4 €, només a la Torre.
 • Entrada gratuïta per a nens de menys de 12 anys (cada nen acompanyat d’un adult), només a la Torre.
 • Entrada per a grups (9 o més persones): 4 € per persona.

Venda d’entrades individuals: al nostre web, i a la Torre el mateix dia (si hi ha disponibles).

Venda d’entrades per a grups (de 9 a 15 persones): al nostre web.

Venda d’entrades per visites nocturnes: a la pàgina de les visites nocturnes.

Recorda que la realització de la visita nocturna es condiciona a un mínim de 8 persones.

Botiga

La botiga té el mateix horari d’obertura que la Casa de les Vàlvules. La botiga-llibreria de la Torre de les Aigües del Besòs està a la Casa de les Vàlvules, l’edifici annexo a la Torre.

És un espai concebut perquè els visitants puguin aprofundir en la història de la Torre, amb una oferta de llibres i objectes orientada a satisfer tant al turista ocasional com als quals volen conèixer una mica més de la història del Poblenou.

Entre les publicacions disponibles es poden trobar la revista Icària, el llibre “Carrers del Poblenou”, i catàlegs de les exposicions organitzades per l’Arxiu, com són “Fet al Poblenou” i “Gonçal Sobrer”.

A més de l’espai dedicat a catàlegs i publicacions del Poblenou, es pot visualitzar el material audiovisual amb una visita a la Torre per a aquells que no puguin realitzar la pujada per les escales.

Adreça

Plaça Ramon Calsina, s/n 08019 Barcelona Mostra el mapa

Accés

Metro: Selva de Mar (L4) Tram: Selva de Mar (T4) Bus: 7, 26, 36, 141, H16 Barcelona Bus Turístic: ruta verda.

Mostra Accés Torre de les Aigües del Besòs en un mapa més gran

Condicions Especials d’ús de les entrades

En l’aplicació d’aquestes condicions d’ús l’organitzador és l’AHPN. L’adquisició de l’entrada representa l’acceptació, per part de l’usuari, de les següents Condicions Especials d’Ús:

 1. Es reserva el dret d’admissió.
 2. Les visites tenen una capacitat màxima per motius de seguretat. L’Organització advertirà d’aquesta capacitat màxima.
 3. Cada menor de 12 anys haurà d’anar acompanyat d’un adult per motius de seguretat.
 4. No es podran col·locar trípodes u altres objectes en els corredors i llocs de pas. Tampoc en qualsevol altre lloc que no sigui l’indicat per l’encarregat de les visites. Davant qualsevol negativa podrà ser desallotjada la persona.
 5. Per al seu propi benefici i el de la resta de visitants, procuri no usar el telèfon mòbil i faci servir un to de veu baix per contribuir al clima de tranquil·litat i reflexió que requereix el fet de gaudir de les visites.
 6. Un cop adquirida, l’entrada no serà canviada ni serà retornat el seu import.
 7. L’organització es reserva el dret a alterar o modificar el programa de l’esdeveniment.
 8. L’entrada disposa de diferents mesures de seguretat. L’Organització no es fa responsable de les entrades que no hagin estat adquirides als punts de venda oficials. Tota entrada feta mal bé, trencada o amb indicis de falsificació, autoritzarà a l’organització a impedir al seu portador l’accés al recinte. En aquests casos, l’organització es reserva el dret a emprendre les mesures legals indicades al punt 16 d’aquestes Condicions Especials d’Ús.
 9. L’admissió queda supeditada al fet de disposar de l’entrada completa i en bones condicions.
 10. El posseïdor de l’entrada perdrà els drets que aquesta li dóna en sortir del recinte.
 11. En el moment d’entrar al recinte, el visitant pot ser registrat segons la Llei, no permetent-se, en cap cas, l’entrada d’objectes que puguin ser considerats perillosos per l’organització o que estiguin prohibits per la normativa vigent.
 12. En esdeveniments musicals queden reservats tots els drets d’imatge i propietat intel·lectual derivats de l’esdeveniment, no podent el públic assistent filmar o gravar el mateix sense una autorització escrita de l’organització.
 13. En cas d’anul·lació total de l’esdeveniment, l’organització es compromet a la devolució de l’import de l’entrada. El cost de distribució que els canals de venda apliquen al preu d’aquesta entrada, no serà tornat en cap cas per l’organització, atenent que l’organització no és preceptora d’aquest import i que la prestació d’aquest servei s’entén feta en el moment de la compra d’aquesta entrada.
 14. El públic assistent podrà aparèixer a imatges presses per diferents mitjans de comunicació i per l’organització per la seva posterior difusió promocional.
 15. L’Organització de l’esdeveniment podrà denegar l’accés o expulsar del recinte al portador de l’entrada en cas d’incompliment de les presents Condicions Especials d’Ús o bé en el cas de desatendre les indicacions efectuades pel personal de l’organització. La denegació de l’accés o expulsió també es podrà dur a terme en el cas que, racionalment, pugui preveure’n que la seva permanència al recinte suposi una situació de risc o perill pel mateix portador o pels altres assistents a l’esdeveniment; per allau o també per estats d’intoxicació aparent o potencial, responsabilitzant-se personalment al portador, en tots els casos, per les seves pròpies accions i omissions quan aquestes provoquin lesions a tercers o danys en materials.
 16. Tot intent d’estafa, sostracció, robament, així com els danys a la propietat privada causats directe o indirectament a l’organització, autoritzen a aquesta a emprendre les mesures legals, tant civils com penals, que estimi oportunes contra els causants.
 17. La possessió de l’entrada no dóna el dret al seu posseïdor o a tercers a utilitzar la mateixa, o el seu contingut, amb finalitats publicitàries, de màrqueting o de promoció (inclosos els concursos, regals i/o sorteigs), associada al posseïdor de l’entrada o tercer.
 18. L’entrada s’ha de custodiar fins al dia de l’esdeveniment com si fossin diners en metàl·lic. El comprador de l’entrada o la persona a nom de la que es personalitza l’entrada, assumeix tota responsabilitat en cas que la seva entrada es presenti per duplicat, fotocopiada o falsificada, perdent tots els drets que aquesta li dóna per poder accedir a l’esdeveniment.
Orestes Sanchez 21 abril 2014