Visites guiades

Tanquem per obres de rehabilitació des de l’1 de juliol de 2018 al tercer trimestre del 2019. Més informació…

Et presentem un recorregut pel passat i el present de la Torre de les Aigües del Besòs, un dels únics elements que han sobreviscut del patrimoni industrial al litoral de Barcelona, al barri del Poblenou. 

Des del somni de la seva construcció, passant pel somni de l’oblit i els usos industrials, arriba ara el somni de la seva recuperació.

Amb més de 60 metres d’alçària, és el testimoni d’un gran projecte empresarial per proveir d’aigua de boca la ciutat de Barcelona, que va impulsar la Compañía General Anónima de Aguas de Barcelona, Ladera Derecha del Besós.

Pel caràcter emblemàtic de l’espai i per la seva estructura arquitectònica, les visites a la Torre s’han de realitzar amb un guia, que ens trasllada a la Barcelona de 1880, al passat industrial de Barcelona i del Poblenou.

Accessibilitat

El recorregut per la Torre no està adaptat per a les persones amb discapacitat física. Les característiques constructives dificulten la seva adaptació. La Torre disposa de serveis adaptats a la Casa de les Vàlvules.

Punt d’informació

La Torre disposa d’un punt d’informació per als visitants a l’accés de la Casa de les Vàlvules. En ell es distribueix gratuïtament informació sobre les visites guiades.

Horari de visita

Visites normals

Dissabtes i diumenges, visites a les 11:15h i a les 12:30h.

Tancat: dilluns a divendres, 6 de gener de 2018, 23, 24 i 30 de juny de 2018.

Tanquem per obres de rehabilitació des de l’1 de juliol de 2018 al tercer trimestre del 2019. Més informació…

Les visites són visites acompanyades per un dels nostres guies. Són en català. Les visites en castellà es fan els diumenges a les 11:15h.

Les visites es fan en grups de com a màxim 15 persones. Els menors de 12 anys han d’anar acompanyat d’un adult.

Visites especials

La realització de la visita nocturna es condiciona a un mínim de 8 persones.

Preus

El preu de l’entrada inclou la visita acompanyada per un dels nostres guies. Preu promocional (matins dels caps de setmana):

  • Entrada individual: 5 €.
  • Entrada reduïda per a jubilats, aturats, joves d’entre 12 i 18, i carnet de biblioteques (cal acreditar la condició que dóna accés al descompte): 4 €, només a la Torre.
  • Entrada gratuïta per a nens de menys de 12 anys (cada nen acompanyat d’un adult), només a la Torre.
  • Entrada per a grups (9 o més persones): 4 € per persona.

Venda d’entrades individuals: al nostre web, i a la Torre el mateix dia (si hi ha disponibles).

Venda d’entrades per a grups (de 9 a 15 persones): al nostre web.

Venda d’entrades per visites nocturnes: a la pàgina de les visites nocturnes.

Recorda que la realització de la visita nocturna es condiciona a un mínim de 8 persones.

Botiga

La botiga té el mateix horari d’obertura que la Casa de les Vàlvules. La botiga-llibreria de la Torre de les Aigües del Besòs està a la Casa de les Vàlvules, l’edifici annexo a la Torre.

És un espai concebut perquè els visitants puguin aprofundir en la història de la Torre, amb una oferta de llibres i objectes orientada a satisfer tant al turista ocasional com als quals volen conèixer una mica més de la història del Poblenou.

Entre les publicacions disponibles es poden trobar la revista Icària, el llibre “Carrers del Poblenou”, i catàlegs de les exposicions organitzades per l’Arxiu, com són “Fet al Poblenou” i “Gonçal Sobrer”.

A més de l’espai dedicat a catàlegs i publicacions del Poblenou, es pot visualitzar el material audiovisual amb una visita a la Torre per a aquells que no puguin realitzar la pujada per les escales.

Adreça

Plaça Ramon Calsina, s/n 08019 Barcelona Mostra el mapa

Accés

Metro: Selva de Mar (L4) Tram: Selva de Mar (T4) Bus: 7, 26, 36, 141, H16 Barcelona Bus Turístic: ruta verda.

Mostra Accés Torre de les Aigües del Besòs en un mapa més gran

Condicions Especials d’ús de les entrades

Aquestes condicions d’ús estableixen unes normes bàsiques d’utilització dels serveis per a la teva seguretat i la de la resta dels visitants. Et preguem que les tinguis en compte en la teva visita.

Pots consultar les condicions d’ús de les entrades a la pàgina de Termes i condicions.

Orestes Sanchez 21 Abril 2014 26 Maig 2019 a les 19:16