Visites guiades

Et presentem un viatge en el temps, des del passat al present, a través de la Torre de les Aigües del Besòs, un dels pocs elements que han sobreviscut del patrimoni industrial al litoral de Barcelona, al barri del Poblenou. 

Des del somni de la seva construcció, passant per l’oblit i els usos industrials, arriba ara el somni de la seva recuperació.

Amb més de 60 metres d’alçada, és el testimoni d’un gran projecte empresarial per proveir d’aigua de boca la ciutat de Barcelona, que va impulsar la Compañía General Anónima de Aguas de Barcelona, Ladera Derecha del Besós.

Pel caràcter emblemàtic de l’espai i per la seva estructura arquitectònica, les visites a la Torre s’han de realitzar amb un guia, que ens acompanyarà en aquest recorregut temporal a la Barcelona de 1880, al passat industrial de Barcelona i del Poblenou.


Accessibilitat

El recorregut per la Torre no està adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda. Les característiques constructives dificulten la seva adaptació. La Torre disposa de serveis adaptats a la Casa de les Vàlvules.


Punt d’informació

La Torre disposa d’un punt d’informació per als visitants a l’accés de la Casa de les Vàlvules. En ell es podràs trobar i preguntar tota la informació que necessites sobre la Torre i la seva història.


Horaris de visita

Visites dissabtes matí

 • Consulteu els diferents horaris de visites guiades i la disponibilitat a la pàgina de venda d’entrades.
 • Les visites es fan sempre acompanyades per un dels nostres guies. Poden ser en català o castellà (altres idiomes a consultar en la mateixa pàgina de venda d’entrades).
 • Les visites es fan en grups d’una capacitat màxima de 15 persones.
 • Cada menor de 12 anys han d’anar acompanyat d’un adult.

Visites especials

 • Visites concertades: es poden sol·licitar en horaris convinguts amb grups d’una capacitat màxima de 15 persones (comprar entrades).
 • Visites durant la posta de sol o nocturnes amb copa de cava: els dissabtes al capvespre es proposa una visita diferent per descobrir Barcelona de nit (consulteu els dies disponibles a la pàgina de les visites nocturnes o a la de posta de sol)
 • Visites en anglès o francès: un cop al mes es realitzen visites en aquests dos idiomes (consultar pàgina de venda d’entrades). Contacta amb nosaltres si vols una visita en aquests o altres idiomes i horaris.


Preus

El preu de l’entrada inclou la visita acompanyada per un dels nostres guies.

Visites dissabtes matí:

 • Entrada individual: 7 € (6 € si es compra online anticipada).
 • Entrada reduïda per a jubilats, aturats, joves d’entre 12 i 18 i carnet de biblioteques: 6 € (l’entrada només es pot comprar a la Torre perquè cal acreditar la condició que dóna accés al descompte).
 • Entrada gratuïta per a menors de 12 anys (cada nen/a acompanyat/da d’un adult).
 • Entrada per a grups (de màxim 15 persones): 6 € per persona.

Venda d’entrades individuals: al nostre web, i a la Torre el mateix dia (si hi ha disponibles).

Venda d’entrades per a grups: al nostre web.

Visites de posta de sol i nocturnes:

 • Entrada individual: 15 € (12 € si es compra online anticipada).
 • Entrada gratuïta per a menors de 12 anys (cada nen/a acompanyat/da d’un adult).

Botiga

La botiga-llibreria té el mateix horari d’obertura que la Casa de les Vàlvules (dilluns a divendres de 17 h. a 19 h. i dies de visita a la Torre).

És un espai concebut perquè els visitants puguin aprofundir en la història de la Torre, amb una oferta de llibres i objectes orientada a satisfer tant al turista ocasional com als quals volen conèixer una mica més de la història del Poblenou.

Entre les publicacions disponibles es poden trobar la revista Icària, el llibre “Carrers del Poblenou”, i catàlegs de les exposicions organitzades per l’Arxiu, com “Fet al Poblenou”.

A més de l’espai dedicat a catàlegs i publicacions del Poblenou, es pot visualitzar el material audiovisual amb una visita a la Torre per a aquells que no puguin realitzar la pujada per les escales.

Adreça

Plaça Ramon Calsina, s/n 08019 Barcelona.Accés

Metro: Selva de Mar (L4) Tram: Selva de Mar (T4) Bus: 7, 26, 36, 141, H16 Barcelona Bus Turístic: ruta verda.


Mostra Accés Torre de les Aigües del Besòs en un mapa més gran


Condicions especials d’ús de les entrades

Aquestes condicions d’ús estableixen unes normes bàsiques d’utilització dels serveis per a la teva seguretat i la de la resta dels visitants. Et preguem que les tinguis en compte en la teva visita.

Pots consultar les condicions d’ús de les entrades a la pàgina de Termes i condicions.

Orestes Sanchez 21 d'abril de 2014 6 de juliol de 2023 a les 12:30